مقاله ها
1403/02/12
نویسنده : مهندس شاهین طلوع آشتیانی،

بصورت ایدهآل، فرد ناتوان باید امکان حرکت در تمام فضاهای داخلی بنای تاریخی و استفاده از خدمات ارائه شده را داشته باشد. میزان وفاداری به این اصل بستگی به پارامترهایی چون ارزش مصالح، فرم پلان، فضاسازی و تزیینات بنا دارد. هر چه ارزشهای هنری و تاریخی بنا بیشتر باشد، تامین دسترسی های لازم مشکلتر است. اساسا تعدیل دسترسیهای فضاهای اولیه، اگر ناممکن نباشد بسیار دشوار است. در مقابل ایجاد حذف و الحاقات در فضاهای ثانویه، با سادگی بیشتری قابل انجام است. باید علائم راهنما به فضاهایی مثل سرویسها، تلفن و سایر خدمات با دقت طراحی و اجرا شوند.

ینطور به نظر می رسد که عملی ترین راه حل در این زمینه اختصاص محدوده های ویژه با درصد مشخصی از سطح اشغال به افراد ناتوان برای عملکرد های موجود باشد. در فضاهای داخلی باید به نکات ذیل توجه شود:

مکانیابی مجدد کمد ها، پاتختی، میز و کلا عناصر متحرک داخلی

مکانیابی مجدد تلفنهای عمومی و رعایت استاندارد های لازم در آنها

اضافه کردن دکمه های برجسته برای کنترل آسانسور

اضافه کردن چراغهای چشمک زن هشدار دهنده به همراه آژیر خطر(آتش سوزی)

افزایش دهنه درها ( بارعایت قواعد پیش گفته)

نصب یراقالات در ها و پنجره ها با رعایت استاندارد های لازم

اضافه کردن ابخوریها با رعایت استاندارد های لازم

در سرویسهای بهداشتی باید موارد ذیل رعایت شود:

نصب دستگیره در کنار توالت

طراحی سرویسها به نحوی که فضای کافی برای مانور فراهم شود

نصب آینه تمام قد در سرویس

نتیجه گیری:

مثالهای ارائه شده در این مقاله بیانگر آن است که تامین نیازهای دسترسی و حفاظتی بصورت برابر و ایدهآل در بناهای تاریخی ممکن نیست. بنا براین باید متدولوژی خاصی را برای ارزیابی هر دو زمینه ایجاد کرد. معیارهای حفاظتی و استانداردهای دسترسی کم توانان جسمی ابزارهای لازم برای انعطاف و بررسی های بیشتر را در اختیار ما قرار می دهند. جهت نیل به نتایج مشخص در این زمینه باید هم در تئوری و هم در عمل، به تلاشهای بیشتری پرداخت. پیش بینی میشود الزامات قانونی موجود در زمینه دسترسی، تقاضا برای محصولات و تکنولوژی های جدید را افزایش دهد. محصولات جدید، متدولوژی مشخص ، و همچنین خلاقیتهای طراحی ما در رسیدن پاسخ در خور بناهای تاریخی رهنمون خواهد بود.

فهرست ماخذ:

: 1 (آرشیو دفتر طرح پردیسان/ سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

2) Accesibility and preservation conflict/ Robert L. Carper 3) Making Historic Properties Accessible/Thomas C. Jester/ preservation Brief/ national park 4) Adapting for Access/ ADA compliance in historic Structures/Utah state preservation Office 5) Conservation of historic building/Bernard M. Fielden/

 #کاشی سنتی


©کلیه حقوق این سایت متعلق به کاشی سنتی رنجبران به شماره برند 333592 می باشد
طراحی و توسعه شرکت مهندسی بهبود سامانه فرا ارتباط