بناهایی که به دست انسان ساخته می شود، جلوه هایی از نگرش او به جهان هستی است که نشان دهنده قوّه? فکری و ساختار فرهنگی ـ اجتماعی افراد آن جامعه است. این برداشت که معماری می تواند دیدگاهی طبیعی یا مافوق طبیعی داشته باشد در هر حال خارج از تأثیر محیط اطراف و اقلیم جغرافیایی انسان نیست، لذا در بررسی معماری یک بنا، ابتدا باید جهان و جهان بینی سازنده آن بنا را مورد کنکاش قرار داد تا بتوان افکار و عقاید او را در حجمی از آرایش فضا مشاهده کرد .(معماری با محیط اطراف و افراد آن جامعه رابطه تنگاتنگی دارد.)
معماری سنتی ایران ،تجلی نمادین جهانی ابدی و ازلی است که این جهان را محلی گذرا و واسطهای برای رسیدن به مرتبهای والاتر به منظور وصول به آرامش درونی میداند ؛معماری ایران که به صورتهای گوناگون در بناهای مختلف متجلی گشته، جایگاه خاصی را داراست که در آن ،عقاید و رسوم و آیین ها در شرایط جغرافیایی و اقلیمی نمود آشکاریدارد و حاصل دسترنج هنرمندانی است که برای اعتلای این هنر با تکیه بر ایمان خویش ،از جانِ خود مایه گذاشته و در این راه از هیچ کوششی دریغ نورزیده اند. همراه با اساتید معماری، استادان صنایع دستی نیز با همان تفکر فوق اما تجلی یافته در هنرِ خاص خویش، تکامل بخش و اثرگذار بر معماری سنتی ایرانی بوده اند .
معماری سنتی در هر منطقه تحت تاثیر فرهنگ و سبک زندگی مردمان همان منطقه قرار دارد. معماری سنتی ایرانی برگرفته از فرهنگ و هنر غنی مردم ایران و شیوهی زندگی آنان با توجه به نوع اقلیم منطقه است. معماری سنتی ایرانی در نوع خود بینظیر بوده و یکی از زیباترین نمونههای معماری جهان شناخته میشود. معماری شگفتانگیز ایران نتیجهی سالها تلاش هنرمندان و معماران ایرانی است که در دورههای مختلف تاریخی شکل گرفته است. در این مقاله با سبک معماری ایرانی و ویژگیهای آن آشنا خواهید شد و انواع سبکهای سنتی ایرانی را به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین به مهمترین مواد و مصالح مورد استفاده در این سبک اشاره خواهیم کرد، پس تا انتهای این مطلب از مجموعهی معمارلند دیزاین با ما همراه باشید.
معماری سنتی ایرانی از جمله سبکهای منحصر به فرد و پرقدرت در تاریخ معماری جهان است که در طول قرنها تکامل یافته و بر بسیاری از جنبههای زندگی ایرانیان تأثیر گذاشته است. این سبک در طراحی داخلی خانهها، ساختمانها و فضاهای عمومی نیز جایگاه ویژهای دارد.
در معماری سنتی ایرانی، توجه به جزئیات و استفاده از مواد طبیعی باعث شده که فضاهایی دلپذیر و هماهنگ با طبیعت ایجاد شود. در این مقاله، به بررسی ویژگیهای معماری سنتی ایرانی در طراحی داخلی پرداخته میشود و چگونگی استفاده از این ویژگیها در دکوراسیون مدرن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.